DEXYANE MED POMIRJAJOČA OBNOVITVENA KREMA

30 ml, 100 ml

DEXYANE MeD pomirjajoča obnovitvena krema. Obraz in telo. Dojenčki od 3. meseca starosti, otroci in odrasli.

Kupite

V katerih primerih se uporablja krema DEXYANE MeD?
Ta pomirjujoča obnavljajoča krema je primerna za zdravljenje ekcemov, vključno z atopijskim ekcemom, kontaktnim ekcemom in kroničnim ekcemom rok. Nastanek ekcemov povzroča sprememba kožne bariere (zgornji sloji kože) z visokim tveganjem za reakcijo (suhost, razdraženost, srbenje) na alergene in dražilne snovi.
 
Kako DEXYANE MeD krema deluje?
1. Obnavlja spremenjeno kožno bariero in zmanjšuje suhost kože zahvaljujoč kombinaciji glicerina, karite masla in trigliceridov.
2. Pomirja srbenje in zmanjšuje intenziteto vnetja (rdečica in razdraženost).
3. Ščiti kožo zahvaljujoč ustvarjanju polprepustnega filma, zaradi galenske formule medicinskega izdelka obogatene z naravnimi polisaharidi.
4. Zmanjšuje lepljenje bakterij (S. aureus potencialno vključen v superinfekcijo lezij).
Dokazana klinična učinkovitost: DEXYANE MeD pomaga odstraniti lezije pri ekcemih in omejuje njihovo ponovno nastajanje.
Krema ne ustvarja občutka lepljivosti, lahko se razmaže, kar pacienta spodbuja, k dobremu sodelovanju. Koži z ekcemi vrača gibčnost in  prožnost.
Klinično preverjeno prenašanje. Brez parabenov, brez kortizona, brez dišav. Preverjeno na nikelj.

Izdelek DUCRAY DEXYANE MeD pomirjajoča obnovitvena krema enkrat do dvakrat na dan nanesite neposredno na vnetni ekcem. Lahko uporabljate samostojno, ali v kombinaciji s kortikosteroidno kremo. Dojenčki od 3. meseca starosti, otroci in odrasli.

Ne uporabljajte, če ste alergični na katerokoli sestavino. V primeru alergijske reakcije se posvetujte z zdravnikom. Preprečite stik z očmi. Če pride krema v stik z očmi, takoj sperite z vodo. Če razdraženost očesa ne izgine, se posvetujte z zdravnikom. Ni primerno za nosečnice in doječe matere. Shranjujte nedosegljivo otrokom. Ne nanašajte na kožo dojenčka pod plenico, ne nanašajte na sluznice. Ne nanašajte na več kot 30 % površine kože. Po uporabi tubo dobro zaprite. V primeru kakršnihkoli neželenih dogodkov zaradi uporabe medicinskega pripomočka se posvetujte z zdravnikom.

WATER (AQUA). GLYCERIN. CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE. BUTYLENE GLYCOL. POLYSORBATE 60. BUTYROSPERMUM PARKII (SHEA) BUTTER (BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER). PROPYLENE GLYCOL. BEESWAX (CERA ALBA). GLYCERYL STEARATE. PEG-100 STEARATE. 10-HYDROXYDECENOIC ACID. CAPRYLYL GLYCOL. CETYL ALCOHOL. CITRIC ACID. DISODIUM EDTA. GLYCYRRHETINIC ACID. GUANIDINE CARBONATE. POLYACRYLATE-13. POLYISOBUTENE. POLYSORBATE 20. SCLEROTIUM GUM. SORBITAN ISOSTEARATE.

Medicinski izdelek za zdravljenje ekcemov. Lahko se ga uporabi neposredno na ekcem.

Po 8-ih dneh pri kroničnem ekcemu rok:
- Zmanjšanje bolečine -73 % (1)

Po treh dneh, v kombinaciji s kortikosteroidi za uporabo na koži:
 -Hitro izboljšanje (2a)

V fazi vzdrževanja:
-Zmanjšanje poslabšanja -83 % (2b)
 
1-Odprta raziskava z namenom ocene prenašanja in učinkovitosti izdelka RV4421ABS0042 uporabljanega v času treh tednov pri odraslih z blagim do srednje težkim stanjem kroničnega ekcema rok. Klinična raziskava RV4421A2013149, 29. februar, 2016. Metodologija: Klinična raziskava na 40 odraslih osebah, od 20 do 66 let s kroničnim ekcemom rok. Izdelek uporabljan 2-krat dnevno na obeh rokah v času 22-ih dni. Primarni kriterij: Prenašanje lokalne uporabe po treh tednih. Sekundarni kriterij: MTLSS indeks resnosti od 0 do 21; indeks resnosti stanja za srbenje in za bolečino (vizualna analogna lestvica od 0 do 10), samoocena po 8-ih dneh uporabe; primerjava z drugim  emolientom.

2-posamezni, randomizirani, kontrolirani raziskavi ocene učinkovitosti izdelka RV4421ABS0042 uporabljanega v kombinaciji s srednje potentnimi kortikosteroidi za uporabno na koži, pri odraslih z atopijskim dermatitisom. RV4421A2013147 študija, V1, 4. marec 2016. PFDC.

2a-Metodologija: Vzporedna klinična raziskava izvedena na 54 odraslih osebah, od 16 do 63 let s srednje težkim do težkim stanjem atopijskega dermatitisa na  rokah ali na področju za koleni. Izdelek je uporabljan 2-krat dnevno v kombinaciji s kortikosteroidi za uporabo na koži in primerjan s samostojno uporabo kortikosteroidov v času 10-ih dni in klinično oceno po treh dneh uporabe.
Primarni kriterij: Zmanjšanje L-SCORAD (indeks težavnosti stanja od 0 do 18) na D3 vključno z različnimi znaki in simptomi, kot je srbenje.

2b-Metodologija: Vzporedna klinična raziskava izvedena na 54 odraslih osebah, od  16 do 63 let s srednje težkim do težkim stanjem atopijskega dermatitisa na rokah ali področju za koleni. Dexyane MeD krema je uporabljena 2-krat dnevno samostojno, po fazi zdravljenja s kortikosteroidom za uporabo na koži, v kombinaciji z  Dexyane MeD kremo. Kriterij ocene: število testiranih z poslabšanjem stanja po dveh tednih uporabe.  
 

Lekarna Ljubljana

Ljubljana, Komenskega ulica 11

Kontakt

telefon: (07) 23 06 100
e-mail: lekarna.ljubljana@lekarna-lj.si

Lekarna Mačkovec

Novo mesto, Otoška cesta 5

Kontakt

telefon: (07) 384 45 65
e-mail: info@lekarnamackovec.si

Lekarnar

Ljubljana, Gasparijeva ulica 2

Kontakt

telefon: (01) 521 12 76
e-mail: info@lekarnar.com

Lekarna Plavž

Jesenice, Cesta maršala Tita 77

Kontakt

telefon: (04) 586 58 50
e-mail: info@lekarna-plavz.com

Goriška Lekarna

Nova Gorica, Rejčeva ulica 2

Kontakt

telefon: 05 330 34 40
e-mail: info@goriskalekarna.si