OCTENIDOL® MD USTNA VODA

250 ml

Raztopina, pripravljena za uporabo, za vlaženje in dekontaminacijo ustne votline ter žrela z mehanskim čiščenjem in kot podpora pri zdravljenju ran ter lezij v ustni votlini

Medicinski  pripomoček ocetenidol md ustna voda omogoča temeljito čiščenje ustne votline in žrela; učinkovito prodre do posebej težko dostopnih predelov, kot so parodontalni žepki in interdentalni prostori. octenidol md ustna voda topi in preprečuje nastajanje zobnih oblog ter omogoča dekontaminacijo multirezistentnih mikroorganizmov (MRSA).

Če ni drugače predpisano, temeljito izperemo do trikrat na dan  ustno votlino ali grgrajte 10 – 15 ml nerazredčene ustne vode vsaj 30 sekund, nato izpljunite. Iz higienskih razlogov, prosimo uporabljajte priloženo merico, ki jo je po vsaki uporabi potrebno izplahniti.

Omejitve pri uporabi
Ni primerno za dojenčke in otroke, mlajše od 3 let. Uporaba pri majhnih otrocih in osebah brez nadzora refleksa požiranja se odobri šele po temeljiti klinični oceni.  

Kontraindikacije
Octenidol md ustne vode ne smete uporabljati v primeru znanih alergij ali suma na alergijo na katerokoli sestavino ustne vode. Če ste v dvomih, se posvetujte z zdravnikom.

Neželeni učinki
Vsaka sprememba, ki zadeva čutilo okusa je reverzibilna. Redko se pojavijo simptomi, kot so kratkotrajen pekoč občutek in slabost pri posameznikih, občutljivih na mentol.

Medsebojno delovanje zdravil
Ne uporabljajte v kombinaciji s PVP-jodidom, saj lahko pride do obarvanja in zmanjšanega antiseptičnega delovanja  PVP-jodida.

Opozorila in drugi varnostni ukrepi
Octenidol md ustne vode ne uporabljajte kontinuirano dalj časa brez zdravniškega nadzora. Ni primerno za uživanje. Preprečite stik z očmi. Uporabljajte le zaprt in nepoškodovan izdelek.

Sestavine                                                                                                         
Prečiščena voda, makrogolglicerolhidroksistearat, glicerol 85 %, aroma poprove mete, natrijev glukonat, sukraloza, oktenidinijev diklorid, citronska kislina, butilhidroksitoluol.

Brezbarvna vodna raztopina brez alkohola in klorheksidina, ki ne suši sluznice in tudi po dolgotrajni uporabi ne obarva zob. Je prijetnega okusa zaradi dodanega mentola. Primerna za nosečnice in doječe matere

Da. Octenidol md ustna voda vsebuje antiseptik oktenidin, ki dokazano deluje na večino bakterij, virusov in glivic, vključno s Candido albicans.
 
Octenidol md ustna voda je raztopina, pripravljena za uporabo. Redčenje in izpiranje po uporabi nista potrebna. Raztopina je brazbarvna in ne vsebuje klorheksidina, tako da tudi po dolgotrajni uporabi ne obarva zob.