OCTENISAN® MD NAZALNI GEL

6 ml

octenisan® md nazalni gel je hidrogel, namenjen vlaženju, čiščenju in dekontaminaciji nosnega preddvora nosu ter za podporno zdravljenje ran nosnega epitela.

Hidrofilne lastnosti octenisan md nazalnega gela za nos omogočajo učinkovito vlaženje preddverja nosu. Vlaženje s hidrogelom posledično ustvari ustrezno fiziološko okolje, ki preprečuje nastanitev bakterij. Razen tega, obnova fizioloških funkcij zaščite in čiščenja pripomore k učinkoviti dekontaminaciji večkratno odpornih patogenih organizmov. Za uspešen proces celjenja mora biti omogočena proliferacija in migracija epitelijskih celic.. Za to je najbolj primerno vlažno okolje rane. Poškodbe epitelija nosu tako najbolj optimalno celijo ob primerni vlažnosti, ki jo omogoča hidrogel.

Razen, če ni drugače predpisano  se  uporablja octenisan md nazalni gel 2 x dnevno. 
octenisan md nazalni gel nanašamo v nosni preddvor. Nanesite gel npr. z bombažno palčko v zadostni količini na površino nosnega preddvora, tako da je površina popolnoma prekrita z gelom.  octenisan md nazalni gel nanesemo v nosnico, zaprite nos s pritiskom na stran nosnice in nato masirajte s palcem in kazalcem. S tem zagotovimo enakomerno porazdelitev gela. Če je potrebno se nos pred nanosom gela temeljito očistiti z vlažno bombažno krpo. Prekomerno nanešen gel odstranimo z vato.

Omejitve pri uporabi: Ni primerno za otroke mlajše od 1 leta.

Kontraindikacije: octenisan md nazalni ne uporabljajte v primeru znane alergije ali suma na alergijo na katerokoli sestavino (propilenglikol, hidroksietilceluloza, oktenidin dihidroklorid). Če niste prepričani, se posvetujte z zdravnikom.   
                 
Neželeni učinki: Ni znanih neželenih učinkov uporabe octenisan md nazalnega gela.
Medsebojno delovanje zdravil: ne uporabljajte v kombinaciji z mili, maščobami, olji, encimi ali podobnim, saj to škodljivo vpliva na konzervans. Ne uporabljajte v kombinaciji z jodiranim povidonom, saj lahko pride do obarvanja in zmanjšanega antiseptičnega delovanja jodiranega povidona.

Opozorila in varnostni ukrepi: Ne uporabljajte octenisan nazalnega gela  brez zdravniškega nadzora neprekinjeno več kot 2 tedna. octenisan md nazalni gel se ne sme nanašati na hrustanec, v oči ali uho, ker lahko pride do poškodb na tkivih. Ne nanašajte gela pregloboko v nos. Ne uporabljajte v infuziji ali injekciji! Ni za uživanje. Ne uporabljajte, če je tuba poškodovana.

Navodila za shranjevanje in rok uporabe: Hraniti pri temperaturi 5-25°C ter zaščititi pred neposredno sončno svetlobo. Porabite v 6-ih mesecih po prvem odprtju. Če gel uporabljate za dekontaminacijo večkratno odpornih patogenih organizmov, tubo ob koncu zdravljenja zavrzite. Po vsaki uporabi tubo dobro zaprite. Hraniti zunaj dosega otrok..

prečiščena voda, propilenglikol, hidroksietilceluloza, oktenidin dihidroklorid

Podpora pri zdravljenju poškodb epitelija nosu. Vlaži. Izvrstna kompatibilnost.