Revija Vaše Zdravlje je z vami že več kot 20 let

Ob praznovanju 20-letnice neprekinjenega izhajanja revije Vaše zdravlje in 15-letnice ustanovitve portala Vaše zdravlje smo se odločili, da našim zvestim bralcem ponudimo osveženo vizualno podobo in razvrstitev vsebin tiskane, kmalu pa tudi digitalne izdaje. Naša misija bo tudi v prihodnje podajanje informacij, podprtih s strani strokovne javnosti.

Vaše zdravlje – vodič za zdravo življenje, je revija za popularizacijo medicine in samozdravljenja. Že več kot dve desetletji je brezplačno dostopna v lekarnah, zasebnih zdravniških ordinacijah in drugih zdravstvenih ustanovah na Hrvaškem.

V zahteven projekt izdajanja revije smo skromno zakorakali že pred dvajsetimi leti. Naš cilj je bil informiranje bralcev, ki so se želeli poučiti o varovanju zdravja ter prepoznavanja in zdravljenja bolezni. Prva izdaja je luč sveta ugledala maja 1998. Osnovna ideja brezplačne revije, ki obravnava zdravstveno tematiko in se distribuira preko mreže lekarn, je izšla iz osnovne dejavnosti podjetja Oktal Pharma. Podjetja se namreč ukvarja z veleprodajo zdravil in ostalih medicinskih pripomočkov za lekarne, bolnišnice, zdravstvene domove in ostale zdravstvene ustanove. Želeli smo slediti svetovnim trendom informatizacije modernega poslovanja in razširiti krog bralcev, ki želijo informacije o izboljšanju zdravja in kvalitete življenja. Tako smo pred 15 leti zasnovali spletno stran www.vasezdravlje.com.

Poudariti moramo, da navedeni dosežki ne bi bili mogoči brez podpore številnih zdravnikov in drugih strokovnjakov, ki nesebično prenašajo svoje znanje in izkušnje. Prav tako so bistveni tudi sponzorji, ki so prepoznali kvaliteto revije, v kateri oglašujejo svoje izdelke.

Nenazadnje ne smemo pozabiti niti na zveste bralce, ki nas motivirajo, da vztrajamo na svoji poti. Njihov interes, pohvale, dobri nasveti ter številna pisma podpore so odigrali pomembno vlogo. Tako bo tudi v bodoče.

Vsaka nova izdaja revije in zadovoljstvo bralcev so gonilna sila, ki je privedla do:

  • Več kot 2000 objavljenih člankov
  • 110 izdaj
  • Sodelovanja z več kot 650 avtorji z različnih zdravstvenih področij
Kljub temu, da se trendi menjajo, skrb za zdravje ostaja stalnica. Naš namen je, da vam pri tem pomagamo. Osvežitev tiskane in v kratkem tudi digitalne izdaje je le nova vizualna podoba dobro poznane zgodbe. Zgodba se bo s podporo vseh udeleženih pisala še naprej in živela svoje poslanstvo: nudenje informacij, ki so ustrezno podprte s strani strokovne javnosti.
 
Vaše zdravlje – vodič za zdraviji život / ISSN 1332-232X