Veletrgovec Anzag, novi strateški partner Oktal Pharme

Veletrgovec Anzag, novi strateški partner Oktal Pharme

Podjetje Oktal Pharma, tretji največji veletrgovec na hrvaškem trgu, je 16. decembra 2004 podpisalo pogodbo z nemškim veletrgovcem Andreae-Noris Zahn AG (Anzag)

Namen združitve s podjetjem Anzag je predvsem izboljšanje storitev, pridobitev še večjega zaupanja strank in dobaviteljev podjetja Oktal Pharma ter skupno doseganje  kakovostnega, sodobnega in preglednega sistema oskrbe celotnega trga s farmacevtskimi izdelki. S soglasno odločitvijo transakcija ne bo vodila do sprememb v Upravi, vodenju in v osnovni poslovni politiki Oktal Pharme.

Anzag je veletrgovec s sedežem v Frankfurtu, ki je bil ustanovljen leta 1841. Delniška družba, katere delničarji so največji evropski veletrgovci, ima trenutno 3,33 milijarde evrov prometa in 17,5 % delež na nemškem farmacevtskem trgu. Anzag ima 2.206 zaposlenih na 23 lokacijah v Nemčiji.

Oktal Pharma d.o.o. je bila ustanovljena leta 1992. Danes ima 130 milijonov evrov prometa, 17 % tržnega deleža, 200 zaposlenih in zavzema tretje mesto na področju veleprodaje farmacevtskih izdelkov na hrvaškem trgu. Podjetje je ustanovilo hčerinske družbe v Sloveniji, Bosni in Hercegovini ter Srbiji in Črni gori. Tako se vedno bolj razvija kot regionalni poslovni partner na trgu nekdanje Jugoslavije.

Dokapitalizacija družbe krepi stabilnost podjetja in prispeva h krepitvi tržnega položaja, širjenju poslovnih dejavnosti ter zagotavljanju boljših delovnih pogojev za zaposlene. Širitev poslovanja predstavlja tudi osnovo za odpiranje možnosti generiranja novih delovnih mest.

"To partnerstvo je primer pozitivne združitve in razumevanja med dvema podpisnicama in prepričan sem, da bo trajalo dolgo,  v obojestransko zadovoljstvo  kupcev in tudi dobaviteljev", je po podpisu pogodbe dejal  predsednik Uprave Oktal Pharme, Vladimir Klobučar, mr. pharm..

Podjetji Oktal Pharma in Anzag nameravata v prihodnje razširiti svoje poslovanje na trgih zunaj Hrvaške, s čimer bosta še dodatno okrepili regionalni položaj.