DEXERYL® KREMA

250 g, 500 g

Emolientna krema za suho kožo.

Za kaj se uporablja DEXERYL krema
Kot krema za zaščito pri zdravljenju znakov in simptomov suhosti kože (xerosis) posebno pri raznih kožnih boleznih (kot so atopijski dermatitis, ihtioze...).

Kako DEXERYL krema deluje na koži

Dexeryl krema je formulirana za zdravljenje znakov in simptomov kože (xerosis):
Filmogeni učinek belega mehkega in tekočega parafina ki:
• fizično inhibira izparevanje in tako preprečuje dehidracijo (izgubo vode)
• deluje kot prepreka proti zunanjim poškodbam
Dodatno, hidrirajoče delovanje glicerola pomaga pri ohranjanju ravnovesja vlage v koži. Zaradi svoje formulacije Dexeryl krema tudi zmanjšuje in pomaga pri preprečevanju iritacije.

Krema je samo za zunanjo uporabo.
Enkrat ali dvakrat na dan nanesite tanko plast kreme na predel kože, ki potrebuje zdravljenje. Po potrebi lahko kremo nanesete tudi večkrat, a nikoli več kot 6-krat na dan.

Osebe, ki so alergične na katerokoli sestavino, še posebej pa na parabene (propil parahidroksi benzoat - E216), kreme Dexeryl ne smejo uporabljati. Zaradi pomanjkanja ustreznih podatkov je bolje, da kreme ne uporabljate skupaj z drugimi pripomočki, ki se nanašajo na kožo. Če niste prepričani, se posvetujte z zdravstvenim delavcem.

Opozorila in navodila za uporabo:
• Ne nanašajte na rano.
• Ne smete pogoltniti.
• Ne nanašajte v oči. 
• Hranite izven dosega otrok.
Možni stranski učinki:
Glede na to, da krema vsebuje propil parahidroksi benzoat, lahko v redkih primerih povzroči: alergijske kožne reakcije kot so ekcemi in zelo redke trenutne reakcije z urtikarijo. O vseh nezaželjenjih reakcijah ali stranskih učinkih, ki v tukaj niso omenjene, se posvetujete s svojim zdravstenim delavcem.

Glicerol, beli mehki parafin, glicerol-monostearat, stearinska kislina, polidimetilciklo siloksan, tekoči parafin, silikonsko olje, makrogol 600, trolamin, propil parahidroksi benzoat (E216), prečiščena voda.