OCTENISEPT® GEL ZA RANE

20 ml

Hidrogel za akutne rane in lažje opekline

Kupite

Octenisept gel za rane se uporablja pri akutnih poškodbah kot so brazgotine, ureznine in opekline lažje stopnje (med katere spada tudi koža, ki je poškodovana, zaradi pretirane izpostavljenosti sončnim žarkom). Da bi se rana lahko optimalno zacelila, bi morala biti preskrbljena z zadostno količino vlage, ker se morajo pri postopku celjenja celice kože deliti in premikati, kar najlažje dosežemo v vlažni okolici. Poleg tega je treba rano zaščititi tudi pred infekcijami. Posebna formula Octenisept gela za rane optimalno skrbi za dovolj vlage v rani in formira zaščitni sloj, ki preprečuje prodor bakterijam in mikroorganizmom v rano, ker se deaktivirajo v samem gelu. Na ta način Octenisept gel ščiti pred (novimi) infekcijami in vnetji ter pospešuje ter prispeva k hitrejšem naravnem celjenju ran. Octenisept gel je brezbarven in ne peče pri nanašanju.

Neposredno po poškodbi rano oskrbite z zdravilom ofenosept. Po tem rano prekrijte s tankim slojem octenisept gela za rane. Po potrebi povijte s povojem ali obližem. Nanesite Octenisept gel za rane enkrat do dvakrat na dan, vse dokler se rana popolnoma ne zaceli. Vrh tube izdelka se zaradi higienskih razlogov ne sme dotikati rane ali druge površine.

Če ga kombiniramo z gazo, se rana lahko zasuši, s tem pa je oteženo odvijanje gaze od rane. Ne uporabljamo ga sočasno s šamponi za čiščenje ran, s kremami, olji, encimi in podobnim, ker lahko škoduje konzervansom. Ne uporabljamo ga skupaj z PVP jodom, ker bi to lahko obarvalo kožo in omejilo antiseptično delovanje PVP joda.

Kaj morate upoštevati v obdobju uporabe Octenisept gela za rane?
Octenisept gela za rane ne uporabljate kontinuirano dlje kot dva tedna brez zdravniškega nadzora. Glede na to, da alergij nikoli ne moremo povsem izključiti, Octenisept gela za rane ne bi smeli uporabljati pri že znanih alergijah ali domnevah o možnosti pojava alergijske reakcije na katero izmed sestavin. Samo za zunanjo rabo. Da bi se izognili mogočim poškodbam tkiva, Octenisept gela za rane ne smemo uporabljati na hrustancu, v ušesu in v nosu, ne sme pa tudi priti v oko! Ne smemo uporabljati za infuzijo ali injekcijo! Ne sme se ga piti! Uporabljajte samo pravilna in nepoškodovana pakiranja.

Kako se hranimo Octenisept gel za rane?
Zaščitimo tubo pred neposrednimi sončnimi žarki. Neodprto pakiranje skladiščimo pri temperaturi 5-25°C, Octenisept gel za rane lahko uporabljamo do roka uporabe. Hraniti izven dosega otrok.

voda, propilenglikol; hidroksietilceluloza; oktenidinijev diklorid

Rane in opekline intenzivno vlaži in preprečuje možnost okužbe. Tekstura hidrogela omogoča, da lahko octenisept gel za rane uporabljamo takoj po poškodbi saj se rane oprime tudi ko je le-ta še sveža. Opekline tudi hladi.

Goriška Lekarna

Nova Gorica, Rejčeva ulica 2

Kontakt

telefon: 05 330 34 40
e-mail: info@goriskalekarna.si

Lekarna Ljubljana

Ljubljana, Komenskega ulica 11

Kontakt

telefon: (07) 23 06 100
e-mail: lekarna.ljubljana@lekarna-lj.si

Lekarna Mačkovec

Novo mesto, Otoška cesta 5

Kontakt

telefon: (07) 384 45 65
e-mail: info@lekarnamackovec.si

Lekarna Plavž

Jesenice, Cesta maršala Tita 77

Kontakt

telefon: (04) 586 58 50
e-mail: info@lekarna-plavz.com

Lekarnar

Ljubljana, Gasparijeva ulica 2

Kontakt

telefon: (01) 521 12 76
e-mail: info@lekarnar.com