Oktal Pharma prva veledrogerija v Hrvaški z ISO 14001 certifikatom

Oktal Pharma prva veledrogerija v Hrvaški z ISO 14001 certifikatom

Oktal Pharma d.o.o. je prva veledrogerija na Hrvaškem, ki je bila certificirana po standardu ISO 14001 in že prej po ISO 9001. V skladu s tem je bil v oktobru 2004 vzpostavljen Integrirani sistem vodenja kakovosti in upravljanja z okoljem (ISVKO).

Proces certifikacije je izvedla mednarodno prisotna in priznana družba Det Norske Veritas (DNV). Prejeti ISO certifikati potrjujejo dolgoletne poslovne uspehe in prizadevanja, predstavljajo pa tudi spodbudo za nove dosežke, razvoj na zelo zahtevnem področju distribucije farmacevtskih produktov in boljši način upravljanja z okoljem.

ISO 14001 predstavlja mednarodni standard, ki se uporablja prostovoljno za vse pravne osebe in določa, kako je treba razviti učinkovit in nadzorovan sistem upravljanja okolja. Standard ISO 9001 služi kot model za upravljanje kakovosti zagotavljanja storitev kupcem in uporabnikom, in pokriva glavne procese znotraj podjetja, od nabave, razvoja, preizkušanja, skladiščenja, prodaje do distribucije, s čimer zagotavlja, da so vsi ti procesi vodeni pod nadzorovanimi pogoji.