MIKROZID® SENSITIVE TEKOČINA

1 L (z možnostjo dodatka pršilke ali nastavka za peno)

Raztopina brez alkohola za hitro dezinfekcijo medicinskih naprav in površin, občutljivih na alkohol.

Mikrozid sensitive tekočina je končna pripravljena raztopina za hitro dezinfekcijo in čiščenje medicinskih naprav in drugih delovnih površin, posebej občutljivih na alkohol (akrilno steklo in ultrazvočne naprave ). Raztopina je pripravljena za uporabo in se lahko nanaša  v obliki pršila ali pene.

 

Raztopino nanesite nerazredčeno na željeni predmet ali površino in pustite, da začne delovati. Preverite ali so površine temeljito navlažene in zagotovite popolno omočenost. Če je potrebno, odstranite presežek izdelka z robčkom za enkratno uporabo, ki ne vsebuje barvila. Razkužilo je primerno za medicinske pripomočke in površine, ki so občutljive na alkohol. Pred razkuževanjem preverite ali so odstranjene vse vidne nečistoče. Vsebnik po uporabi tesno zaprite. Ni primerno za končno dezinfekcijo delno kritičnih in kritičnih medicinskih pripomočkov! Preverite ali antimikrobna učinkovitost izdelka ustreza predvideni uporabi.  
Učinkovitost/čas učinkovanja: v 1 min učinkuje na bakterije, glivice, viruse (vključno s HIV, HBV, HCV) - po smernicah DGHM.

Uporaba rokavic je priporočena. Poskrbite, da bo doza vedno dobro zaprta po uporabi. Zaščitite izdelek pred zmrzovanjem, vročino in soncem. Hranite pri sobni temperaturi v originalni embalaži.

100 g raztopine vsebuje: 0,26 g alkil(C12-16) dimetilbenzil amonijev klorid [ADBAC/BKC(C12-C16 )], 0,26 g didecildimetil amonijev klorid (DDAC), 0,26 g alkil (C12-14)etilbenzil amonijev klorid [(ADEBAC (C12-C14)].

Mikrozid sensitive raztopina ima zelo hitro delovanje in učinek. Ne vsebuje alkoholov, zato je primerna tudi za površine občutljive na alkohol. Baktericid (vključno z Tb), fungicid, virusi (HIV, HCV, Hepatitis B virus, adenovirus, rotavirus, papovavirus, poliovirus).

Evropski standardi testiranja: baktericid, fungicid, virucid, EN 14476 norovirus. Certifikat: VAH. IHO predpisi.